Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o kakvoći mesnih proizvoda

NN 96/1997 (16.9.1997.), Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o kakvoći mesnih proizvoda

DRŽAVNI ZAVOD ZA NORMIZACIJU I MJERITELJSTVO

Na temelju članka 13. stavak 2. Zakona o normizaciji ("Narodne novine" br. 55/96) ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo donosi

PRAVILNIK

O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O KAKVOĆI MESNIH PROIZVODA

Članak 1.

U Pravilniku o kakvoći mesnih proizvoda ("Narodne novine" br. 53/91) u članku 18. stavak 3. mijenja se i glasi:

"U proizvodnji proizvoda iz stavka 1. ovog članka mogu se upotrebljavati sljedeći aditivi za prehrambene proizvode:


Članak 2.

U proizvodnji proizvoda iz članka 18. stavka 1. ovog pravilnika mogu se upotrebljavati i hidrolizati kvasca i biljnih bjelančevina koji služe kao korigensi okusa, tvari koje je dopušteno dodavati za obogaćivanje namirnica i starter-kulture.

Članak 3.

Upotreba aditiva iz članka 1. ovog pravilnika mora se deklarirati, a ako je mesnim proizvodima dodan koncentrat (aroma tekućeg dima) u deklaraciji treba označiti: "Dodan koncentrat dima", a također količinu i vrstu koncentrata.

Članak 4.

U članku 18. stavak 5. briše se, a dosadašnji stavci 6. i 7. postaju stavci 5. i 6.

Članak 5.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 011-02/96-01/10
Urbroj: 558-02/6-97-1
Zagreb, 5. rujna 1997.

Ravnatelj
dr. sc. Jakša Topić, dipl. ing., v. r.