Na temelju članka 13. stavak 2. Zakona o normizaciji ("Narodne novine" br. 55/96) ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo donosi
Članak 1.
U Pravilniku o kakvoći mesnih proizvoda ("Narodne novine" br. 53/91) u članku 18. stavak 3. mijenja se i glasi:
"U proizvodnji proizvoda iz stavka 1. ovog članka mogu se upotrebljavati sljedeći aditivi za prehrambene proizvode:
Članak 2.
U proizvodnji proizvoda iz članka 18. stavka 1. ovog pravilnika mogu se upotrebljavati i hidrolizati kvasca i biljnih bjelančevina koji služe kao korigensi okusa, tvari koje je dopušteno dodavati za obogaćivanje namirnica i starter-kulture.
Članak 3.
Upotreba aditiva iz članka 1. ovog pravilnika mora se deklarirati, a ako je mesnim proizvodima dodan koncentrat (aroma tekućeg dima) u deklaraciji treba označiti: "Dodan koncentrat dima", a također količinu i vrstu koncentrata.
Članak 4.
U članku 18. stavak 5. briše se, a dosadašnji stavci 6. i 7. postaju stavci 5. i 6.
Članak 5.
Ovaj pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 011-02/96-01/10
Urbroj: 558-02/6-97-1
Zagreb, 5. rujna 1997.
Ravnatelj
dr. sc. Jakša Topić, dipl. ing., v. r.