Odluka o dodjeli Ordena kralja Tomislava

NN 57/1994 (29.7.1994.), Odluka o dodjeli Ordena kralja Tomislava

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske i članka 6. u svezi članka 31. Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 33/92) donosim

ODLUKU

O DODJELI

ORDENA KRALJA TOMISLAVA

NJ. E.GOSPODINU SULEYMANU DEMIRELU PREDSJEDNIKU REPUBLIKE TURSKE

za izvanredne zasluge za razvitak plodne uzajamne suradnje, prijateljstva i povjerenja između Republike Hrvatske i Republike Turske i promicanje mira, demokracije, stabilnosti i međunarodne suradnje.

Predsjednik Suleyman Demirel svojim je osobnim političkim zauzimanjem pružio dragocjeni doprinos uspostavi i razvitku svestranih prijateljskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Turske na uzajamnu dobrobit dviju država i naroda i u interesu mira, stabilnosti i suradnje.

U razdoblju povijesnih promjena u svijetu, Predsjednik Republike Turske Suleyman Demirel državničkom je mudrošću prepoznao posebno stožerno mjesto, ulogu i odgovornost koju Republika Turska i Republika Hrvatska imaju prevladavanju teških izazova na putu uspostave novog međunarodnog poretka sigurnosti i stabilnosti u ovom dijelu Europe. Ustrajnost, načelnost i predanost Predsjednika Republike Turske Suleymana Demirela ostvarenju tih ciljeva nezamjenjiv su prinos i poticaj uspostavljanju novih odnosa ravnopravne suradnje, razvitku demokracije, poštivanju ljudskih prava i sloboda, te trajnog mira.

Broj : PA2-56/1 -94

Zagreb, 7. srpnja 1994.

Predsjednik Republike Hrvatske

dr. Franjo Tuđman, v. r.