Prilog III. tamno polje znači obveznu primjenu
APARTMAN |
||||||||||
1. USLUGE PRIHVATA GOSTA I OSTALO |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Usluga prihvata gosta prema potrebi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Dostava poruka gostu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Kutija prve pomoći |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Parkiralište za motorno vozilo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Natkriveno parkiralište za motorno vozilo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iznimno od odredbi točaka 5. i 6. iz ove podtočke, apartman koji se nalazi na mjestu nedostupnom za promet motornih vozila ili na mjestu sa zabranom prometa motornih vozila, ne mora imati osiguranu mogućnost parkiranja motornog vozila |
||||||||||
2. MINIMALNA NETTO POVRŠINA MODULA APARTMANA. Modul čine: predprostor, ako ga ima, prostorija(e) za spavanje, prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje, kupaonica(e) i zaseban zahod ako je propisan |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
Modul s jednom prostorijom za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Površina 26 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Površina 31 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Površina 39 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Površina 48 m² (jedna kupaonica + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Modul s dvije prostorije za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Površina 36 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Površina 45 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Površina 54 m² (jedna kupaonica + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Površina 68 m² (dvije kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Modul s tri prostorije za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Površina 48 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Površina 55 m² (jedna kupaonica + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Površina 69 m² (dvije kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Površina 88 m² (tri kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. OPREMA, UREĐENJE I OSTALO |
||||||||||
3.1. Osnovni uvjeti |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Apartman označen brojem ili drugom oznakom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Zaseban ulaz u apartman |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Prostorija(e) za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Kupaonica(e) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Prozori s dnevnim svjetlom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Visina modula najmanje 2,40 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.2. Krevet |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 80×190 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 140×190 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 80×190 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 160×190 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 100×200 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 160×200 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Rublje za krevet: plahta, jastučnica, poplun u navlaci |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Dodatni pokrivač, po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prekrivač za svaki krevet najmanje do trećine dužine kreveta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Jastuk, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Dodatni jastuk na zahtjev gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Mijenjanje plahti i jastučnice jednom tjedno i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Mijenjanje plahti i jastučnice svaka tri dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Mijenjanje plahte,
jastučnice i navlake za poplun svaki drugi dan i za svakog |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Mijenjanje plahte,
jastučnice i navlake za poplun svaki dan i za svakog |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.3. Oprema i uređenje |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Zastori za zamračivanje ili slično, a u apartmanu 4* i 5* zastori ili slično, koji isključuju prirodno svjetlo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Noćni ormarić ili polica za 2* uz krevet, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Tepih koji se ne kliže, uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Stalak za prtljagu. Stalak može biti sklopiv. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Vatrootporna pepeljara ili znak zabrane pušenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Ogledalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Ogledalo za cijelu figuru |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Slika ili drugi ukrasni predmet |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu apartmana |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Stol za blagovanje s brojem stolica koji odgovara kapacitetu apartmana |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Sudoper s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Ostava ili kuhanjski ormarić za čuvanje hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Ormar za posuđe i pribor za jelo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, pića i napitaka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Hladnjak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Kuhinjska napa iznad kuhala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
24. Hlađenje s individualnom regulacijom u apartmanu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
25. Glavna rasvjeta na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
26. Noćna svjetiljka uz svaki krevet, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
27. Mogućnost gašenja i paljenja glavne rasvjete iz kreveta. Za krevet za dvije osobe po sredini kreveta ili s obje strane. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
28. Jedna slobodna elektroutičnica u apartmanu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.4. Ostale usluge |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. TV u boji s daljinskim upravljačem i uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na tri strana jezika i daljinskim upravljačem, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na četiri strana jezika i daljinskim upravljačem, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Ispisan naziv vrste i kategorije objekta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Cjenik apartmana i ostalih usluga na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Mapa s: cjenikom apartmana i ostalim uslugama na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, turističkim obavijestima, vodičima i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Sef |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Usluga buđenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Vrećica za prljavo rublje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. »Ne smetaj« ili sličan znak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Plan evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata apartmana ili u neposrednoj blizini |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Dječji krevetić na zahtjev gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektrorasvjetu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. KUPAONICA |
||||||||||
4.1. WC školjka, umivaonik |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. WC školjka s ispiračem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Četka za čišćenje WC školjke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Sapun u omotu ili tekući sapun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Vrećice za higijenske uloške |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.2. Kada, tuš-kada |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Kada s rukohvatom ili tuš-kada s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Kada s rukohvatom minimalne dužine 1,50 m, s toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zavjesa ili zaslon najmanje do polovice dužine kade, a za tuš kadu u cijelosti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Sapun za kupanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.3. Oprema, uređenje i ostalo |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Zidovi kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima do visine 1,60 m, a oko kade ili tuš kade do visine 1,80 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Zidovi kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima do visine 1,80 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Kuka za ručnike uz kadu i/ili umivaonik, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dva ručnika, jedan manji i jedan veći, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Tri ručnika, dva manja i jedan veći, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prečka ili držač ručnika, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Protuklizni tepih za kadu ili protuklizno dno kade. Protuklizno dno kade dokazuje se tehničkom dokumentacijom proizvođača |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Ogledalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Prirodno ili mehaničko prozračivanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Promjena ručnika svaki dan, na zahtjev gosta i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Utičnica za električni brijači aparat. Adapter na raspolaganju, na zahtjev gosta, za 3*, 4* i 5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Kuka za odjeću, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Čaša, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Sušilo za kosu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Ogledalo s povećalom za šminkanje ili brijanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Stolica od antikorozivnog materijala. Plastična nije dozvoljena |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Ogrtač po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
24. Šampon za kosu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
25. Kapa za tuširanje ili kupanje, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
26. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. ZASEBAN ZAHOD – obveza samo u apartmanu: s jednom prostorijom za spavanje za 5*; s dvije prostorije za spavanje za 4*, 5*; s tri prostorije za spavanje za 3*, 4*, 5* |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. WC školjka s ispiračem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Četka za čišćenje WC školjke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Sapun u omotu ili tekući sapun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Papirnati ručnici s držačem ili ručnik s držačem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Vrećice za higijenske uloške |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Zidovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom od visine od 1,60 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Pod zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. USLUGE DORUČKA, POLUPANSIONA I PANSIONA – NEOBVEZNO |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Usluge doručka, polupansiona i pansiona nisu obvezne, ako iznajmljivač pruža ove usluge tada mora ispuniti propisane uvjete za ugostiteljske sadržaje sukladno ovom Pravilniku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. UGOSTITELJSKI SADRŽAJI ZA PRIPREMU I USLUŽIVANJE DORUČKA, POLUPANSIONA I PANSIONA – NEOBVEZNO. Prostorije mogu biti zasebno ili u sklopu domaćinstva iznajmljivača |
||||||||||
7.1. Osnovni uvjeti |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Visina prostorija najmanje 2,40 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.2. Blagovaonica za usluživanje |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Pod ne smije biti klizav |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Stol s površinom koja se lako čisti i održava i stolicama |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Na stolu stolnjak ili podložak za svako konzumno mjesto |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Na stolu papirnata salveta ili platneni ubrus za svako konzumno mjesto |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Pribor za jelo od nehrđajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Dovoljan broj vješalica za odjeću |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prirodno ili umjetno prozračivanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Klima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.3. Prostorija za pripremu |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
Oprema |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Pod prostorije od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zid prostorije do visine 2,0 m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Odgovarajući broj rashladnih uređaja za odvojeno spremanje hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dvodjelno korito s tekućom toplom i hladnom vodom i strojem za pranje bijelog posuđa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Odgovarajuće radne površine i police te ormari za posuđe i pribor od nehrđajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Koš za otpatke s poklopcem na nožno otvaranje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Uređaj za odvod pare, dima i mirisa iznad termičkog bloka (napa s mehaničkim odsisom) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom za osobe koje rade na pripremi hrane, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Vatrootporna tkanina za gašenje požara |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Kutija prve pomoći kompletno popunjena |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji ili prostoru (ormar i sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Spremnici za komunalni otpad (kontejneri ili tipizirane posude) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Način čuvanja hrane i pića |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Hrana ne smije biti u direktnom kontaktu s policom ili podom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Odvojeno čuvanje ribe, mesa, mliječnih proizvoda, voća i povrća, ostalih sirovina, poluproizvoda i gotove hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Kontrola temperature u svim rashladnim uređajima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Smrznuta hrana od -12 do -18˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Riba i meso od 0 do 3˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Povrće, jaja, kuhana i obrađena hrana i ostalo od 4 do 8˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sanitarni čvorovi za osobe koje rade na pripremi i usluživanju hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Jedna zahodska kabina s umivaonikom s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Sanitarni čvorovi odgovarajuće opremljeni opremom i priborom za održavanje higijene: WC papir, četka za čišćenje WC školjke, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. ČIŠĆENJE I OPĆE STANJE |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Prilazno stepenište i hodnici (pod, zid, strop, oprema) čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl., ako postoje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Uređaji ispravni |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. VANJSKI IZGLED OBJEKTA U KOJEM SE NALAZI APARTMAN I OKOLIŠ |
||||||||||
9.1. Vanjski izgled objekta |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Terasa, lođa ili balkon u dobrom stanju: bez napuklina i ostalih oštećenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja, vidljivih oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9.2. Okoliš objekta |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja, vidljivih oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Dobro funkcioniranje rasvjete, ako postoji |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. ODRŽAVANJE APARTMANA |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Jedan odgovarajući prostor (ormar ili sl.) za odlaganje posteljine i sl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Redovito odstranjivanje komunalnog otpada |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Održavanje osigurano kontinuirano |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|