Prilog IV. tamno polje znači obveznu primjenu
|
|||||||||
1. USLUGE PRIHVATA GOSTA I OSTALO |
|||||||||
|
|
|
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Usluga prihvata gosta prema potrebi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Dostava poruka gostu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Kutija prve pomoći |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Parkiralište za motorno vozilo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Natkriveno parkiralište za motorno vozilo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iznimno od odredbi točaka: 5. i 6. iz ove podtočke, apartman koji se nalazi na mjestu nedostupnom za promet motornih vozila ili na mjestu sa zabranom prometa motornih vozila, ne mora imati osiguranu mogućnost parkiranja motornog vozila. |
|||||||||
2. MINIMALNA NETTO POVRŠINA MODULA APARTMANA. Modul čine: predprostor, prostorija(e) za spavanje, prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje, kupaonica(e) i zaseban zahod ako je propisan |
|||||||||
|
|
|
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
Modul s jednom prostorijom za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Površina 38 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Površina 44 m² (jedna kupaonica + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Površina 48 m² (jedna kupaonica + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Modul s dvije prostorije za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Površina 59 m² (dvije kupaonice) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Površina 69 m² (dvije kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Površina 76 m² (dvije kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Modul s tri prostorije za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Površina 77 m² (dvije kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Površina 92 m² (tri kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Površina 104 m² (tri kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.1. Minimalna netto površina kupaonice |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Kupaonica 4 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Kupaonica 5 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Kupaonica 6 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. OPREMA, UREĐENJE I OSTALO |
|||||||||
3.1. Osnovni uvjeti |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Apartman označen brojem ili drugom oznakom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Zasebni ulaz u apartman |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Predprostor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Prostorija(e) za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Kupaonica(e) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prozori s dnevnim svjetlom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Visina modula najmanje 2,40 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.2. Krevet |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 110×200 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 160×200 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Krevet za jednu osobu, minimalne veličine 110×210 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 180×210 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 120×210 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 200×210 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Rublje za krevet: plahta, jastučnica, poplun u navlaci |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dodatni pokrivač po
osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na apartman u kojem se |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Prekrivač za svaki krevet najmanje do trećine dužine kreveta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Jastuk, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Dodatni jastuk na zahtjev gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Mijenjanje plahte, jastučnice i navlake za poplun svaka tri dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Mijenjanje plahte, jastučnice i navlake za poplun svaki drugi dan i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Mijenjanje plahte, jastučnice i navlake za poplun svaki dan i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.3. Oprema i uređenje |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji isključuju prirodno svjetlo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Noćni ormarić uz krevet, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Tepih koji se ne kliže, uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Stalak za prtljagu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Vatrootporna pepeljara ili znak zabrane pušenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Vatrootporni koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Ogledalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Ogledalo za cijelu figuru |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Slika ili drugi ukrasni predmet |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Stol sa stolicom i toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu apartmana |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Stol za blagovanje s brojem stolica koji odgovara kapacitetu apartmana |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Sudoper s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Kuhalo s najmanje dvije grijaće ploče ili plamenika |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Ormar za posuđe i pribor za jelo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, pića i napitaka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Hladnjak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Kuhinjska napa iznad kuhala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
24. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
25. Klima s individualnom regulacijom u apartmanu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
26. Glavna rasvjeta na stropu, zidu ili kao samostojeća svjetiljka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
27. Noćna svjetiljka uz svaki krevet, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
28. Mogućnost gašenja i paljenja glavnog osvjetljenja iz kreveta. Za krevet za dvije osobe po sredini kreveta ili s obje strane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
29. Jedna slobodna elektroutičnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
30. Više slobodnih elektroutičnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.4. Ostale usluge |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na dva strana jezika i daljinskim upravljačem, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na tri strana jezika i daljinskim upravljačem, u prostoriji za boravak i u prostoriji za spavanje, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na četiri strana jezika i daljinskim upravljačem, u prostoriji za boravak i u prostoriji za spavanje, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Telefon za direktne vanjske pozive s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Priključak na Internet |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Ispisan naziv vrste i kategorije objekta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Cjenik apartmana i ostalih usluga na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Mapa s: cjenikom apartmana i ostalim uslugama na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, turističkim obavijestima, vodičima, i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Sef |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Usluga buđenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Vrećica za prljavo rublje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. »Ne smetaj« ili sličan znak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Plan evakuacije
izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata apartmana ili u neposrednoj |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Dječji krevetić na zahtjev gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektrorasvjetu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. KUPAONICA |
|||||||||
4.1. WC školjka, umivaonik |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. WC školjka s ispiračem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Četka za čišćenje WC školjke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dva umivaonika ili dvostruki umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Sapun u omotu ili tekući sapun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Vrećice za higijenske uloške |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.2. Kada, tuš-kada |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Kada s rukohvatom minimalne dužine 1,60 m ili tuš-kada minimalne dimenzije 0,90×0,90 m s tekućom toplom i hladnom vodom. Glava tuša pokretna |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Kada minimalne dužine
1,80 m s tekućom toplom i hladnom vodom s rukohvatom. Glava tuša |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zavjesa ili zaslon do polovice dužine kade, a za tuš kadu u cijelosti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Sapun za kupanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.3. Oprema, uređenje i ostalo |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Zidovi kupaonice u cijelosti prekriveni keramičkim ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Kuka za ručnike uz kadu i/ili umivaonik, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Dva ručnika. Jedan manji i jedan veći, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Tri ručnika. Dva manja i jedan veći, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Prečka ili držač ručnika, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Protuklizni tepih za kadu ili tuš kadu. Protuklizno dno kade ili tuš kade dokazuje se tehničkom dokumentacijom proizvođača |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Ogledalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Prirodno ili mehaničko prozračivanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Promjena ručnika svaki dan, na zahtjev gosta i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Fiksni telefon u kupaonici |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Utičnica za električni brijači aparat prilagođena međunarodnom sustavu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Kuka za odjeću, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Čaša, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Sušilo za kosu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Ogledalo s povećalom za šminkanje ili brijanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Stolica od antikorozivnog materijala. Plastična nije dozvoljena |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Šampon za kosu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Kapa za tuširanje ili kupanje, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
24. Ogrtač po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
25. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. ZASEBAN ZAHOD – obveza samo u apartmanu: s jednom prostorijom za spavanje za 4*, 5*; s dvije prostorije za spavanje za 4*, 5*; s tri prostorije za spavanje za 3*, 4*, 5* |
|||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. WC školjka s ispiračem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Četka za čišćenje WC školjke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Sapun u omotu ili tekući sapun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Papirnati ručnici s držačem ili ručnik s držačem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Vrećice za higijenske uloške |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Zidovi zahoda u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Pod zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. USLUGE DORUČKA, POLUPANSIONA I PANSIONA – NEOBVEZNO |
|||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Usluge doručka, polupansiona i pansiona nisu obvezne, ako iznajmljivač pruža ove usluge tada mora ispuniti propisane uvjete za ugostiteljske sadržaje sukladno ovom Pravilniku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. UGOSTITELJSKI SADRŽAJI ZA PRIPREMU I USLUŽIVANJE DORUČKA, POLUPANSIONA I PANSIONA – NEOBVEZNO. Prostorije mogu biti zasebno ili u sklopu domaćinstva iznajmljivača |
|||||||||
7.1. Osnovni uvjeti |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Visina prostorija najmanje 2,40 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.2. Blagovaonica za usluživanje |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Pod ne smije biti klizav |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Stol s površinom koja se lako čisti i održava i stolicama |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Na stolu stolnjak ili podložak za svako konzumno mjesto |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Na stolu papirnata salveta ili platneni ubrus za svako konzumno mjesto |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Pribor za jelo od nehrđajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Dovoljan broj vješalica za odjeću |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prirodno ili umjetno prozračivanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Klima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.3. Prostorija za pripremu |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
Oprema |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Pod prostorije od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zid prostorije do visine 2,0 m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Odgovarajući broj rashladnih uređaja za odvojeno spremanje hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dvodjelno korito s tekućom toplom i hladnom vodom i strojem za pranje bijelog posuđa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Odgovarajuće radne površine i police te ormari za posuđe i pribor od nehrđajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Koš za otpatke s poklopcem na nožno otvaranje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Uređaj za odvod pare, dima i mirisa iznad termičkog bloka (napa s mehaničkim odsisom) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom za osobe koje rade na pripremi hrane, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Vatrootporna tkanina za gašenje požara |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Kutija prve pomoći kompletno popunjena |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji ili prostoru (ormar i sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Spremnici za komunalni otpad (kontejneri ili tipizirane posude) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Način čuvanja hrane i pića |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Hrana ne smije biti u direktnom kontaktu s policom ili podom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Odvojeno čuvanje ribe, mesa, mliječnih proizvoda, voća i povrća, ostalih sirovina, poluproizvoda i gotove hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Kontrola temperature u svim rashladnim uređajima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Smrznuta hrana od -12 do -18˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Riba i meso od 0 do 3˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Povrće, jaja, kuhana i obrađena hrana i ostalo od 4 do 8˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sanitarni čvorovi za osobe koje rade na pripremi i usluživanju hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Jedna zahodska kabina s umivaonikom s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Sanitarni čvorovi odgovarajuće opremljeni opremom i priborom za održavanje higijene: WC papir, četka za čišćenje WC školjke, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. ČIŠĆENJE I OPĆE STANJE |
|||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Prilazno stepenište i hodnici (pod, zid, strop, oprema) čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl., ako postoje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Uređaji ispravni |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. VANJSKI IZGLED OBJEKTA U KOJEM SE NALAZI APARTMAN I OKOLIŠ |
|||||||||
9.1. Vanjski izgled objekta |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Terasa, lođa ili balkon u dobrom stanju: bez napuklina i ostalih oštećenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Oznake u dobrom stanju: bez, mrlja, vidljivih oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu, ako postoji |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9.2. Okoliš objekta |
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša: bez otpadaka, suhog lišća i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja, vidljivih oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Dobro funkcioniranje rasvjete, ako postoji |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. ODRŽAVANJE APARTMANA |
|||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
|||||||
|
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Jedan odgovarajući prostor (ormar ili sl.) za odlaganje posteljine i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Redovito odstranjivanje komunalnog otpada |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Održavanje osigurano kontinuirano |
|
|
|
|
|
|
|
|
|