Prilog VI. tamno polje znači obveznu primjenu STUDIO APARTMAN |
||||||||
1. USLUGE PRIHVATA GOSTA I OSTALO |
||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Usluga prihvata gosta prema potrebi |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Dostava poruka gostu |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Kutija prve pomoći |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Parkiralište za motorno vozilo |
|
|
|
|
|
|
|
|
Iznimno od odredbi podtočke 5. iz ove točke, studio apartman koji se nalazi na mjestu nedostupnom za promet motornih vozila ili na mjestu sa zabranom prometa motornih vozila, ne mora imati osiguranu mogućnost parkiranja motornog vozila. |
||||||||
2. MINIMALNA NETTO POVRŠINA MODULA STUDIO APARTMANA. Modul čine: predprostor, prostorija u kojoj je dio uređen za spavanje, boravak, blagovanje i kuhanje i kupaonica |
||||||||
|
Rezultata |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
Modul za dvije osobe |
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Površina 27 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Površina 31 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
Modul za tri osobe |
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Površina 31 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Površina 35 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
Modul za četiri osobe |
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Površina 35 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Površina 39 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
2.1. Minimalna netto površina kupaonice |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Kupaonica 4 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Kupaonica 5 m² |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. OPREMA, UREĐENJE I OSTALO |
||||||||
3.1. Osnovni uvjeti |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Studio apartman označen brojem ili drugom oznakom |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Jedan ulaz u studio apartman |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Predprostor |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Prostorija namijenjena spavanju, boravku, blagovanju i kuhanju |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Kupaonica |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Prozor s dnevnim svjetlom |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Visina prostorija najmanje 2,40 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
3.2. Krevet |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Rublje za krevet: jedna plahta, jastučnica, poplun u navlaci |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na studio apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Jastuk, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Dodatni jastuk na zahtjev gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Mijenjanje plahte, jastučnice i navlake za poplun svaka tri dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Mijenjanje plahte, jastučnice i navlake za poplun svaki drugi dan i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
3.3. Oprema i uređenje |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Zastori za zamračivanje ili slično koji isključuju prirodno svjetlo |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Stalak za prtljagu |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Vatrootporna pepeljara ili znak zabrane pušenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Vatrootporni koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Ogledalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Ogledalo za cijelu figuru |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Slika ili drugi ukrasni predmet |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom |
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Garnitura za sjedenje – spavanje (fotelja, odnosno dvosjed ili trosjed, na rasklapanje prilagođen kapacitetu studio apartmana) i niski stolić. Veličina sklopivog kreveta za spavanje najmanje 80×190 cm za jednu osobu, 160×190 za dvije osobe |
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Stol za blagovanje s brojem stolica koji odgovara kapacitetu studio apartmana |
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Sudoper s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Kuhalo s najmanje dvije grijaće ploče ili plamenika |
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Ormar za posuđe i pribor za jelo |
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, napitaka i pića |
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa |
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Hladnjak |
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Kuhinjska napa iznad kuhala |
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na studio apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Klima s individualnom regulacijom u studio apartmanu |
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Glavna rasvjeta na stropu, zidu ili kao samostojeća svjetiljka |
|
|
|
|
|
|
|
|
24. Jedna slobodna elektroutičnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
3.4. Ostale usluge |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata) |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na dva strana jezika i daljinskim upravljačem, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na tri strana jezika i daljinskim upravljačem, u prostoriji za boravak i u prostoriji za spavanje, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Priključak na Internet |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Ispisan naziv vrste i kategorije objekta |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Cjenik studio apartmana i ostalih usluga na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Mapa s: cjenikom studio apartmana i ostalim uslugama na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, turističkim obavijestima, vodičima i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Sef |
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Usluga buđenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Vrećica za prljavo rublje |
|
|
|
|
|
|
|
|
12. »Ne smetaj« ili sličan znak |
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Plan evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata studio apartmana ili u neposrednoj blizini |
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Dječji krevetić na zahtjev gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. KUPAONICA |
||||||||
4.1. WC školjka, umivaonik |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. WC školjka s ispiračem |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Četka za čišćenje WC školjke |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Sapun u omotu ili tekući sapun |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Vrećice za higijenske uloške |
|
|
|
|
|
|
|
|
4.2. Kada, tuš-kada |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Kada s rukohvatom minimalne dužine 1,60 m ili tuš-kada minimalne dimenzije 0,90×0,90 m s tekućom toplom i hladnom vodom. Glava tuša pokretna |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Zavjesa ili zaslon najmanje do polovice dužine kade, a za tuš kadu u cijelosti |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Sapun za kupanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
4.3. Oprema, uređenje i ostalo |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Zidovi kupaonice u cijelosti prekriveni keramičkim ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Kuka za ručnike uz kadu i/ili umivaonik, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Dva ručnika. Jedan manji i jedan veći, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Tri ručnika. Dva manja i jedan veći, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Prečka ili držač ručnika, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Protuklizni tepih za kadu ili tuš kadu ili protuklizno dno kade ili tuš kade. Protuklizno dno kade ili tuš kade dokazuje se tehničkom dokumentacijom proizvođača |
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Polica ili sl. za odlaganje toaletnog pribora |
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Ogledalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici |
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Prirodno ili mehaničko prozračivanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Promjena ručnika svaki dan, na zahtjev gosta i za svakoh novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Utičnica za električni brijači aparat prilagođena međunarodnom sustavu |
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Kuka za odjeću, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Čaša, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Sušilo za kosu |
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Šampon za kosu |
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Kapa za tuširanje ili kupanje, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na studio apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. USLUGE DORUČKA, POLUPANSIONA I PANSIONA – NEOBVEZNO |
||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Usluge doručka, polupansiona i pansiona nisu obvezne, ako iznajmljivač pruža ove usluge tada mora ispuniti propisane uvjete za ugostiteljske sadržaje sukladno ovom Pravilniku |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. UGOSTITELJSKI SADRŽAJI ZA PRIPREMU I USLUŽIVANJE
DORUČKA, POLUPANSIONA I PANSIONA – NEOBVEZNO. |
||||||||
6.1. Osnovni uvjeti |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Visina prostorija najmanje 2,40 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
6.2. Blagovaonica za usluživanje doručka |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Pod ne smije biti klizav |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Stol s površinom koja se lako čisti i održava i stolicama |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Na stolu stolnjak ili podložak za svako konzumno mjesto |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Na stolu papirnata salveta ili platneni ubrus za svako konzumno mjesto |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Pribor za jelo od nehrđajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Dovoljan broj vješalica za odjeću |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prirodno ili umjetno prozračivanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Klima |
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na studio apartman u kojem se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
6.3. Prostorija za pripremu |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
Oprema |
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Pod prostorije od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zid prostorije do visine 2,0 m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Odgovarajući broj rashladnih uređaja za odvojeno spremanje hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dvodjelno korito s tekućom toplom i hladnom vodom i strojem za pranje bijelog posuđa |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Odgovarajuće radne površine i police te ormari za posuđe i pribor od nehrđajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Koš za otpatke s poklopcem za nožno otvaranje |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka |
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa iznad termičkog bloka (napa) |
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete |
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom za osobe koje rade na pripremi hrane, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku |
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Vatrootporna tkanina za gašenje požara |
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Kutija prve pomoći kompletno popunjena |
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Spremište sredstava za čiščenje u zasebnoj prostoriji ili prostoru (ormar ili sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Spremnici za komunalni otpad (kontejneri ili tipizirane posude) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Način čuvanja hrane i pića |
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Hrana ne smije biti u direktnom kontaktu s policom ili podom |
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Odvojeno čuvanje ribe, mesa, mliječnih proizvoda, voća, povrća, ostalih sirovina |
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Kontrola temperature u svim rashladnim uređajima |
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Smrznuta hrana od -12 do -18˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Riba i meso od 0 do 3˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Povrće, jaja, kuhana i obrađena hrana i ostalo od 4 do 8˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sanitarni čvorovi za osobe koje rade na pripremi i usluživanju hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Jedna zahodska kabina s umivaonikom s tekućom toplom i hladnom vodom i ogledalom |
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Sanitarni čvorovi odgovarajuće opremljeni opremom i priborom za održavanje higijene: WC papir, četka za čišćenje WC školjke, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. ČIŠĆENJE I OPĆE STANJE |
||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Prilazno stepenište i hodnici (pod, zid, strop, oprema) čisti i bez znakova habanja i oštećenja i sl., ako postoje |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Uređaji ispravni |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. VANJSKI IZGLED OBJEKTA U KOJEM SE NALAZI STUDIO APARTMAN I OKOLIŠ |
||||||||
8.1. Vanjski izgled objekta |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Terasa, lođa ili balkon u dobrom stanju: bez napuklina i ostalih oštećenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja, vidljivih oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu, ako postoji |
|
|
|
|
|
|
|
|
8.2. Okoliš objekta |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša: bez otpadaka, suhog lišća i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja, vidljivih oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Dobro funkcioniranje rasvjete, ako postoji |
|
|
|
|
|
|
|
|
9. ODRŽAVANJE STUDIO APARTMANA |
||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||
|
3* |
4* |
|
|
|
|
|
|
1. Jedna odgovarajuća prostorija s policama ili prostor (ormar ili sl.) za spremanje posteljine i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Redovito odstranjivanje komunalnog otpada |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Održavanje osigurano kontinuirano |
|
|
|
|
|
|
|
|