Prilog VII. tamno polje znači obveznu primjenu KUĆA ZA ODMOR |
||||||||||
1. OPĆI UVJETI |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Samostalna građevina ili dio dvojne građevine s okućnicom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. USLUGE PRIHVATA GOSTA I OSTALO |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Usluga prihvata gosta prema potrebi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Dostava poruka gostu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Kutija prve pomoći |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Parkiralište za motorno vozilo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Natkriveno parkiralište za motorno vozilo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iznimno od odredbi točaka: 5. i 6. iz ove podtočke, kuća za odmor koja se nalazi na mjestu nedostupnom za promet motornih vozila ili na mjestu sa zabranom prometa motornih vozila, ne mora imati osiguranu mogućnost parkiranja motornog vozila. |
||||||||||
3. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE |
||||||||||
3.1. Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta, dizala) |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Stubište koje povezuje različite nivoe, ako postoje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. MINIMALNA NETTO POVRŠINA MODULA KUĆE ZA ODMOR. Modul čine: predprostor, ako ga ima, prostorija(e) za spavanje, prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje, kupaonica(e) i zaseban zahod ako je propisan. U površinu modula ne ulazi površina stepenica |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
Modul s jednom prostorijom za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Površina 29 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Površina 34 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Površina 42 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Površina 51 m² (jedna kupaonica + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Modul s dvije prostorije za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Površina 39 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Površina 48 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Površina 57 m² (jedna kupaonica + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Površina 71 m² (dvije kupaonica + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Modul s tri prostorije za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Površina 51 m² (jedna kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Površina 58 m² (jedna kupaonica + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Površina 72 m² (dvije kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Površina 91 m² (tri kupaonice + zaseban zahod) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Modul s četiri i više prostorija za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Četvrta i svaka daljnja prostorija za spavanje mora imati vlastitu kupaonicu. Površina prostorije za spavanje i kupaonice dodaje se na površinu modula s tri prostorije za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Dodatna površina 13 m² (soba + kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Dodatna površina 16 m² (soba + kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Dodatna površina 18 m² (soba + kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Dodatna površina 20 m² (soba + kupaonica) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. OPREMA, UREĐENJE I OSTALO |
||||||||||
5.1. Osnovni uvjeti |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Kuća za odmor označena brojem ili drugom oznakom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Natkriven ulaz (nadstrešnica iznad ulaznih vrata) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zaseban ulaz s vanjskom rasvjetom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Prostorija(e) za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Kupaonica(e) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prozori s dnevnim svjetlom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Visina modula najmanje 2,40 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5.2. Krevet |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 80×190 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 140×190 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 80×190 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 160×190 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 100×200 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 160×200 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Rublje za krevet: plahta, jastučnica, poplun u navlaci za svaki krevet |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Dodatni pokrivač, po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na kuću za odmor u kojoj se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prekrivač za svaki krevet najmanje do trećine dužine kreveta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Jastuk, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Dodatni jastuk na zahtjev gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Mijenjanje plahti i jastučnice jednom tjedno i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Mijenjanje plahti i jastučnice svaka tri dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Mijenjanje plahte, jastučnice i navlake za poplun svaki drugi dan i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Mijenjanje plahte, jastučnice i navlake za poplun svaki dan i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5.3. Oprema i uređenje |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Zastori za zamračivanje ili slično, a u kući za odmor 4* i 5* zastori ili slično, koji isključuju prirodno svjetlo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Noćni ormarić ili polica za 2* uz krevet, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Tepih koji se ne kliže, uz krevet, po osobi, ako pod nije prekriven tepisonom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Stalak za prtljagu. Stalak može biti sklopiv. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Vatrootporna pepeljara ili znak zabrane pušenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Ogledalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Ogledalo za cijelu figuru |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Slika ili drugi ukrasni predmet u svakoj prostoriji za spavanje i u boravku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu kuće za odmor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Stol za blagovanje s brojem stolica koji odgovara kapacitetu kuće za odmor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Sudoper s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Perilica za posuđe |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Ormar za posuđe i pribor za jelo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, pića i napitaka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Hladnjak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Kuhinjska napa iznad kuhala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
24. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na kuću za odmor u kojoj se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
25. Hlađenje s individualnom regulacijiom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
26. Glavna rasvjeta na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
27. Noćna svjetiljka uz svaki krevet, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
28. Mogućnost gašenja i paljenja glavne rasvjete iz kreveta. Za krevet za dvije osobe po sredini kreveta ili s obje strane. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
29. Jedna slobodna elektroutičnica u kući za odmor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5.4. Ostale usluge |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. TV u boji s daljinskim upravljačem i uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na tri strana jezika i daljinskim upravljačem, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na četiri strana jezika i daljinskim upravljačem s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku
mrežu, s uputstvom na hrvatskom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Ispisan naziv vrste i kategorije objekta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Cjenik kuće za odmor i ostalih usluga na hrvatskom i najmanje na na engleskom jeziku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Mapa s: cjenikom kuće za odmor i ostalim uslugama na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, turističkim obavijestima, vodičima i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Sef |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Usluga buđenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Vrećica za prljavo rublje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. »Ne smetaj« ili sličan znak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Perilica za rublje (može se nalaziti u kupaonici) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Glačalo s daskom za glačanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Plan evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata ili neposrednoj blizini prostorije za boravak i svake prostorije za spavanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Dječji krevetić na zahtjev gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektrorasvjetu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. KUPAONICA |
||||||||||
6.1. WC školjka, umivaonik |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. WC školjka s ispiračem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Četka za čišćenje WC školjke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Sapun u omotu ili tekući sapun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Vrećice za higijenske uloške |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6.2. Kada, tuš-kada |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Kada s rukohvatom ili tuš-kada s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Kada s rukohvatom minimalne dužine 1,50 m, s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zavjesa ili zaslon najmanje do polovice dužine kade, a za tuš kadu u cjelosti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Sapun za kupanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6.3. Oprema, uređenje i ostalo |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Zid kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima do visine 1,60 m, a oko kade ili tuš kade do visine 1,80 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Zid kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima do visine 1,80 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Kuka za ručnike uz kadu i/ili umivaonik, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dva ručnika, jedan manji i jedan veći, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Tri ručnika, dva manja i jedan veći, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prečka ili držač ručnika, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Protuklizni tepih za kadu ili protuklizno dno kade. Protuklizno dno kade dokazuje se tehničkom dokumentacijom proizvođača |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Ogledalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Prirodno ili mehaničko prozračivanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Promjena ručnika svaki dan, na zahtjev gosta i za svakog novog gosta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Utičnica za električni brijači aparat. Adapter na raspolaganju na zahtjev gosta, za 3*, 4* i 5* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Kuka za odjeću, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Čaša, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Sušilo za kosu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Ogledalo s povećalom za šminkanje ili brijanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Stolica od antikorozivnog materijala. Plastična nije dozvoljena |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Ogrtač po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
24. Šampon za kosu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
25. Kapa za kupanje ili tuširanje, po osobi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
26. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na kuću za odmor u kojoj se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. ZASEBAN ZAHOD – obveza samo u kući za odmor: s jednom prostorijom za spavanje za 5*; s dvije prostorije za spavanje za 4*, 5*; s tri prostorije za spavanje za 3*, 4*, 5* |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. WC školjka s ispiračem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Četka za čišćenje WC školjke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Sapun u omotu ili tekući sapun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Papirnati ručnici s držačem ili ručnik s držačem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Koš za otpatke |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Vrećice za higijenske uloške |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Zidovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom od visine od 1,60 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. USLUGE DORUČKA, POLUPANSIONA I PANSIONA – NEOBVEZNO |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Usluge doručka, polupansiona i pansiona nisu obvezne, ako iznajmljivač pruža ove usluge tada mora ispuniti propisane uvjete za ugostiteljske sadržaje sukladno ovom Pravilniku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. UGOSTITELJSKI SADRŽAJI ZA PRIPREMU I USLUŽIVANJE DORUČKA, POLUPANSIONA I PANSIONA – NEOBVEZNO. Prostorije mogu biti zasebno ili u sklopu domaćinstva iznajmljivača |
||||||||||
9.1. Osnovni uvjeti |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Visina prostorija najmanje 2,40 m |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9.2. Blagovaonica za usluživanje |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Pod ne smije biti klizav |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Stol s površinom koja se lako čisti i održava i stolicama |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Na stolu stolnjak ili podložak za svako konzumno mjesto |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Na stolu papirnata salveta ili platneni ubrus za svako konzumno mjesto |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Pribor za jelo od nehrđajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Dovoljan broj vješalica za odjeću |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Prirodno ili umjetno prozračivanje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Klima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na objekte u kojima se usluge pružaju ljeti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9.3. Prostorija za pripremu |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
Oprema |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Pod prostorije od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Zid prostorije do visine 2,0 m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Odgovarajući broj rashladnih uređaja za odvojeno spremanje hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dvodjelno korito s tekućom toplom i hladnom vodom i strojem za pranje bijelog posuđa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Odgovarajuće radne površine i police te ormari za posuđe i pribor od nehrđajućeg materijala |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Koš za otpatke s poklopcem na nožno otvaranje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Uređaj za odvod pare, dima i mirisa iznad termičkog bloka (napa s mehaničkim odsisom) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom za osobe koje rade na pripremi hrane, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. Vatrootporna tkanina za gašenje požara |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. Kutija prve pomoći kompletno popunjena |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji ili prostoru (ormar i sl.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. Spremnici za komunalni otpad (kontejneri ili tipizirane posude) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Način čuvanja hrane i pića |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. Hrana ne smije biti u direktnom kontaktu s policom ili podom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. Odvojeno čuvanje ribe, mesa, mliječnih proizvoda, voća i povrća, ostalih sirovina, poluproizvoda i gotove hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. Kontrola temperature u svim rashladnim uređajima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. Smrznuta hrana od -12 do -18˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. Riba i meso od 0 do 3˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. Povrće, jaja, kuhana i obrađena hrana i ostalo od 4 do 8˚C |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sanitarni čvorovi za osobe koje rade na pripremi i usluživanju hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. Jedna zahodska kabina s umivaonikom s tekućom toplom i hladnom vodom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. Sanitarni čvorovi odgovarajuće opremljeni opremom i priborom za održavanje higijene: WC papir, četka za čišćenje WC školjke, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. OSTALI SADRŽAJI |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Terasa, balkon ili sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Vrtna garnitura za sjedenje prilagođena kapacitetu kuće za odmor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Uređeno mjesto za roštilj |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Prostorija za fitness s opremom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Sauna |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Jacuzzi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. ČIŠĆENJE I OPĆE STANJE |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. Uređaji ispravni |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ |
||||||||||
12.1. Vanjski izgled objekta |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Terasa, lođa ili balkon u dobrom stanju: bez napuklina i ostalih oštećenja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja, vidljivih oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12.2. Okoliš objekta |
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja, vidljivih oštećenja i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Dobro funkcioniranje rasvjete, ako postoji |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. ODRŽAVANJE KUĆE ZA ODMOR |
||||||||||
|
Rezultat |
Primjedbe |
||||||||
|
2* |
3* |
4* |
5* |
|
|
|
|
|
|
1. Jedan odgovarajući prostor (ormar ili slično) za spremanje posteljine ili sl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Redovito odstranjivanje komunalnog otpada |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Održavanje osigurano kontinuirano |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|